רבים מהתינוקות שנולדים נוטים להיות מכווצים במהלך החודשיים הראשונים של חייהם, ראשם גדול ביחס לגופם, ושרירי הצוואר שלו רפויים (ומכאן החשיבות של תמיכה בראש התינוק בכל פעם שהוא על הידיים). התנועות שנראה אותם מבצעים נראות אקראיות, אך הן מחזקות את שרירי הגוף שלהם. בנוסף, התינוקות שלנו מגיעים עם סל מלא ברפלקסים, שהם תגובות אוטומטיות מולדות לגירויים בסביבה שלהם. ישנם רפלקסים שמלווים אותנו כל החיים, כמו מצמוץ בתגובה לאור חזק, ויש כאלה שנעלמים או שהופכים לתנועות רצוניות, כמו רפלקס הבהלה לדוגמה (Startle Reflex).
עם הזמן התינוקות שלנו מתחזקים ,מפרקיהם ירגישו מעט משוחררים יותר, והם יצליחו לשאת את משקל ראשם יותר. תנועותיהם יהפכו להיות מתוכננות יותר, לדוגמה, הם ינסו להושיט יד לחפץ שאתם מגישים להם. סביב גיל שלושה חודשים התינוקות שלנו מתחילים בשכיבה על הבטן ממש להתבונן בסביבה שלהם, וזו מספקת להם נקודת הסתכלות חדשה ומרגשת על העולם.
השלב הזה (וגם קצת לפניו), הוא שלב נפלא לתרגול תנועות המלוות את שלבי ההתפתחות שלו, לדוגמה בשכיבה על הבטן, לכיוון התהפכות, ובשכיבה על הגב ולמשחק והתהפכות גם כן.
כמובן שחשוב לקחת בחשבון שיש טווח ג-ד-ו-ל של זמן הנחשב נורמלי להשגת אבני הדרך ההתפתחותיות שלו בחודשי החיים הראשונים, וכל תינוק מגיע עם הקצב האישי שלו. אנחנו מלווים אותו,נמצאים שם בשבילו בדרך המופלאה והמאתגרת של ההתפתחות.
*תרגול תנועה התפתחותית ניתן כבר ממש בשבועות הראשונים לחיים. תנועה ומגע הם מרכיבים מוכרים בשפתו של התינוק, והן דרך מעולה להתחבר לתינוק שלנו דרכם.
בהתאם לשהיה שלנו בבית, מצרפת סרטון הדרכה לתנועה התפתחותית לתינוקות, שמראה חלק מתוך התרגול השלם במפגשי "נעים ביחד" שאני מקיימת (בימים רגילים נטולי קורונה...)
*ממליצה להתחיל לאט לאט, לזרום עם התגובות של התינוק, ולא לפחד להציע שוב ושוב את אותם התרגילים....חזרות זה דבר טוב...לכולנו
*קחו כל המלצה בגדר הצעה, ויישמו רק מה שמתאים לכם
*מיצאו תנוחה נוחה לשבת זה
*הפכו את הזמן הזה לזמן של י-ח-ד.
תמיד פה בשבילכן,
קרן
Kommentarer