לכבוד עונת החופשים....קצת על טיסות עם קטנטנים, אמהות, יוגה ומה שביניהם (קצת ארוך....מתנצלת מראש...)
לי חשוב לבקר בארץ, בכל קיץ, לפחות. חשוב לי שהילדים יעטפו בחום המשפחה המורחבת, יספגו קצת מהתחושה של לשמוע עברית סביבם, חשוב לי להיות שם בשבילי, להתפנק על עזרת המשפחה, לפגוש את האחים, האחיינים, החברות, ולהרגיש קצת בארץ.
המסע לארץ מניו יורק הוא לא קפיצה, הוא מסע, בעיקר כשיש ילדים צעירים שטסים איתי, וזה תמיד מעורר אצלי איזה כאב בטן כזה שמזכיר לי שאני לא באמת רגועה כשמדובר בטיסה עם הילדים.
אחרי לא מעט טיסות עם הילדים הרשיתי לעצמי לפתוח את הנושא לדיון בקבוצת האמהות "נעים ביחד".
משתפת אתכן בדברים שלי בשילוב דברים שנאמרו על ידי אמהות בקבוצה ומתוך נסיונן
- הגישה שלנו לטיסה קובעת במידה רבה את הלך הרוח שלנו ושל התינוק שלנו ואת האופן בו נתמודד עם מצבים בלתי צפויים במהלך הטיסה. זהו משפט נכון באופן כללי בחיים שלנו כהורים, ובטיסה, שהיא סיטואציה שבה אנחנו לרוב לחוצות יותר, המשפט הזה אפילו יותר נכון.
- החיים שלנו פה במרחק וטיסות הן חלק בלתי נפרד מהאופן שבו אנחנו שומרות על קשר עם המשפחות שלנו. לכן, הטיסה לארץ היא בלתי נמנעת, וכך גם בעיני חשוב להתייחס אליה. התינוקות שלנו יסתדרו עם הכל...השאלה איך אנחנו נתייחס לסיטואציה.
- המסע במטוס מערב גורמים רבים שאין לנו שליטה עליהם- עיכובים למינהם, שינוי של הרגע האחרון בכיסא או כיסא ללא בסינט כשהזמנתן אחד, קושי פתאומי של התינוק בהרדמות, חוסר שקט שלא הכרנו קודם, ועוד.
- הטיסה בכלל והמטוס בפרט הם חוויות חדשות לתינוקות שלנו. כל תינוק הוא אחר, אבל באופן עקרוני ככל שהתינוק שלנו קטן כך קל יותר לטוס איתו כי הוא פחות מתעניין בסביבה וכך, ככל שהוא גדל זה יותר מאתגר. יחד עם זאת, מעצם הסיטואציה חדשה התינוקות שלנו יכולים להתייחס במגוון דרכים לשהות הממושכת במטוס (מראה שונה, ריח שונה, קולות לא מוכרים וכו'). התנהגויות שעלולות להופיע דוגמת בכי ממושך, קושי להרדם, צורך מוגבר ביניקה, חוסר שקט, כל אלה התנהגויות המעידות על הקושי שהתינוק שלנו חווה באותו הרגע, והן תקינות, מובנות ומקובלות.
אז מה אפשר לעשות?
נחלק את החלק הזה לחלק טכני וחלק מעשי.
בחלק הטכני:
- בגדים אקסטרה (לפחות 2 החלפות מכל בגד).
- שמיכה נוספת, קר במטוסים.
- מנשא , מנשא, מנשא- המנשא מוכיח את עצמו בכל טיסה מחדש אצלנו בבית. אפשר להרדים בו, ממליצה לכסות בחיתול בד אם זה מרגיע את התינוק או בבד כהה יותר כדי להפחית את גירוי האור שישנו פעמים רבות במטוסים. המנשא גם מספק תחושה של עיטוף לגוף של התינוק, שפעמים רבות מרגיעה ומחיתה רמות מתח וחוסר נחת.
- הכנת תיק החתלה מראש עם מספיק חיתולים, אפשר גם ממש להכין חיתול מגולגל בתוך משטח החתלה וכך מקלים על הרגע שבו חייבים בדחיפות להחליף חיתול (תודה רונה :))
- לילדים גדולים יותר- אייפד עם תכניות מוכנות, מוסיקה. ממליצה על אזניות גדולות שמכסות את האוזן שיוכל באמת לשמוע
- אצלנו עד עכשיו היה הכי מוצלח לטוס בטיסת אחהצ-ערב מניו יורק, ולחזור לפה בטיסת לילה מישראל.
- לילדים גדולים יותר חשובה הכנה מילולית ותיאור של השלבים עד לטיסה . ההכנה צריכה להיות קצרה מבחינת מלל.
- ברגע שהתינוק אוכל מזון מוצק ממליצה להביא שלל נשנושים או אוכל שאוהב, ולא להסתמך על האוכל במטוס או בשדה.
בחלק המעשי:
- למניקות בינינו- הנקה על פי דרישה- ישנם תינוקות שירצו לינוק יותר, לא רק כי הם רעבים אלא גם כי הם זקוקים למגע ולנחמה. מנסיוני הנקה היתה אמצעי ממושך להרגעה במהלך טיסות ארוכות.
- כשהתינוק במנשא- שירו לו שיר קבוע, באוזן כך שישמע.
- תרגילי נשימות- לנשום כמה נשימות רגע לפני שניגשים לתינוק בוכה. זה עקרון שאפשר גם ליישם בחיי היום יום. אם אנחנו נלחצות מהבכי- אנחנו ניגשות לחוצות וכל הלחץ שלנו עובר לתינוק (במלים פשוטות...). נשימות עמוקות מהבטן עוזרות להפרשה של הורמוני רגיעה ועכוב של הורמוני מתח. אז באמת זו לא קלישאה- קחו לכן כמה נשימות (וגם הבן זוג :))
סרטון הדרכה קצר ופשוט כאן ....
ולסיום, קבלו את מה שבא באהבה....גם אם קשה לו/לה, ובטח לכן....זו רק טיסה והא עוברת. בסוף מגיעים לארץ, ושם נעטפים בחום השמש ובאהבת המשפחה.....
Comments