top of page
תמונת הסופר/תKeren Melamed

צעצועים לגילאי 0-3 חודשים

צעצועים, צעצועים, צעצועים, או בשמם הנוסף- The too many phenomena…..


🎈נורא קל כהורה ללכת לאיבוד בין ים הצעצועים שמשווקים לנו כהכרחיים להתפתחותם של התינוקות שלנו. השפע הוא עצום, ואמאזון רק ממתינה לנו שנלחץ על הכפתור ונוסיף עוד איזה צעצוע חמוד וצבעוני לאוסף של הקטן שלנו, שמי יודע מתי ואם ישתמשו בו. בסוף, הם הולכים לבקבוק המים שלנו או לחבילת המגבונים הפתוחה.


🎈אני מתחילה בסדרת פוסטים על צעצועים שבעיני מתאימים לפי גילאים, וכוללת דגשים ל"איך" להשתמש בהם כדי לעודד אינטראקציה, עניין ומשחק אצל התינוקות שלנו.


🎈אני עדיין רוצה להגיד שלצעצועים יש ערך, ויש הרבה צעצועים מוצלחים וטובים בשוק. יותר מאיזה צעצוע לבחור, חשוב תמיד לזכור שאופן השימוש בו הוא המשמעותי, ובאותו הזמן תמיד לזכור שצעצוע אינו תחליף לאינטראקציה איתנו, כי אנחנו הצעצועים הכי משמעותיים של התינוקות שלנו.


אז נתחיל


🧸צעצועים לגילאי 0-3 חודשים🧸


🎈בשלושת החודשים הראשונים עיקר העיסוק שלנו עם התינוקות שלנו הוא בהזנה, דאגה לשינה, והחלפת חיתולים. התינוקות שלנו עסוקים מאוד בתחושות הגוף הפנימיות שלהם, הם ישנים הרבה בהפסקות, ערים מעט, ובעיקר מוציאים הרבה ממה שהם מכניסים.


🎈לקראת גיל חודשיים הם יותר ויותר עסוקים בחיבור איתנו, בקשר שלהם אלינו, דרך יצירת קשר עין, חיוך, מגיבים לקולות, ונראים מרוכזים בנו, המבוגרים המטפלים בהם.


לכן, המשחק הראשוני שלהם בעצם הוא אנחנו- הפנים שלנו, ההבעות שאנחנו מייצרים, והקולות שאנחנו משמיעים. האופן שבו אנחנו נוגעים בהם, ואוחזים אותם. כך מתהווה הקשר החזק הראשוני הזה ביניכם.


🎈בשלב הזה גם בדרך כלל נרצה להציע לתינוקות שלנו פתח לעולם חדש של גירויים- עולם הצעצועים. אז הנה רשימת הדגשים שלי לבחירת צעצועים לגילאי לידה ועד שלושה חודשים (לערך).


שני כללי יסוד-


ראשית,תנו להם זמן. התינוקות שלנו מעבדים את העולם בקצב איטי פי 10 מכם.


שנית, מרחק מומלץ להגשת חפץ הוא 10-12 אינץ', כדי שלא להבהיל, ובמרחק שיאפשר להם להבחין בחפץ.


🎈ספרי שחור לבן- מספקים גירוי למערכת הראיה המתפתחת מלידה. מאפשרים לתינוק למקד מבט בצללית של האובייקטים. הם לא זזים כמובן, ובעצם העובדה שהם מונחים ליד ללא הזזה הם מאפשרים לתינוק למקד את מבטו, ואף לעקוב אחרי מספר דמויות.



🎈רעשנים למיניהם, חפצים שמשמיעים מוסיקה- חוש השמיעה התפתח כבר ברחם (החל משבוע 22 עובר שומע את קול אמו ורעשים מן החוץ), כך שהתינוקות שלכן מזהים את הקול שלכן. שירו לתינוק שלכם, בעיקר אם זה שיר שהם שמעו בהיותם ברחם- הם יעדיפו אותו על פני שיר לא מוכר.



🎈צעצועים רב חושיים- מוביילים, איניברסיטאות- מאפשרים מיקוד מבט (לשים לב שלא לתלות יותר מידי צעצועים בהתחלה), מאפשרים גם מעקב אחרי חפצ נע/מתנדנד, ובהמשך מעודדים הושטת יד.




🎈צעצועים לעידוד זמן בטן- משטח פעילות (ללא הצעצועים הנתלים) הוא גירוי מעולה לתינוק שנמצא על הבטן. אפשר להניח עליו ספרון/ מראה או לעודד הרמת ראש על ידי שימוש בקולכם (ממש לשכב לצד או מול התינוק ולעודד אותו להביט אליכם).


צעצועים שנעים עם הגוף- צמידי רגל/יד מותאמים לתינוקות- משמעים צליל כשהתינוק זז, ונותנים לתינוק תגובה של צליל על התנועה שלו.



❤כתמיד- קחו רק את מה שמתאים לכם❤


Kommentare


bottom of page