top of page
תמונת הסופר/תKeren Melamed

כמה עובדות על כפות הרגליים שלנו



“To improve is to change; to be perfect is to change often.” (Winston Churchill)


התינוקות שלנו עוברים ה-מ-ו-ן שינויים בשנת החיים הראשונה, וכפות הרגליים שלהם הם רק אזור אחד שמדגים עד כמה השינוי הזה משמעותי.


כמה עובדות על כפות הרגליים שלנו:


👣 בני אדם הם היונק היחיד שעומד על שתי רגליים

👣 בני אדם הם יונק היבשה היחיד שאינם עומדים על רגליהם עם לידתם

👣 תינוקות נולדים עם הרבה רקמה רכה בכף הרגל. העצמות, בשלבי התפתחות. עד גיל 18 כף הרגל מתהווה ל26 עצמות (כ1/4 מכלל עצמות הגוף), 33 מפרקים ומעל 100 שרירים, גידים ורצועות.


👣 למרות שכף הרגל של התינוק שלך אולי נראית כמו כף הרגל שלך, היא שונה מבחינת מבנה וחומר. התפתחות הרגל נעשית בשלבים, תוך כדי גילוי הגוף, גילוי התנועה וגילוי הניידות במרחב.


👣 השנה הראשונה לחיים משמעותית מאוד להתפתחות כף הרגל. בתקופה זו כף הרגל של תינוקך גדלה ב-3 מידות (2.5 ס"מ לערך), וישנה חשיבות למתן מגע ישיר בינה לבין המשטח עליו נמצאת. בשלבי טרום זחילה (8-10 חודשים לערך), כשהתינוק מנסה לעמוד בכוחות עצמו, ללכת תוך הישעות על הספה, הרגל שלך או הכלב , חשוב לאפשר כמה שיותר מגע בין כף הרגל לקרקע. השלב הזה מצריך עבודה רבה מבחינה שרירית ויציבתחת, בנוסף לנחישות ולמוטיבציה של התינוק להתחיל להתנייד על כפות רגליו במרחב.


כיצד נוכל לתמוך בהתפתחות עצמות כפות הרגליים של התינוקות שלנו?


👣 נאפשר יחף כמה שניתן

👣 נספק מגוון התנסויות חושיות לכף הרגל (חשיפה למשטחים שונים כמו רצפת עץ, אבן, שטיחים מסוגים שונים- גם שטיחי אמבטיה נחשבים , חול וכו').

👣 נעסה את כפות הרגלים תוך כדי משחק , אחרי האמבט וכו'.

👣 נחזק באופן מילולי את ההתנסויות של התינוקות שלנו ונעודד אותם להמשיך (נכון לא רק לכפות הרגליים כמובן ).


לשאלות, הארות אני כאן ואשמח לשמוע.


שלכם,

קרן

Kommentare


bottom of page